Приветствую Вас, Гость! Регистрация RSS
Воскресенье, 12.05.2024
Главная » 2014 » Сентябрь » 15
Уже у січні опалювати оселі може бути нічим, бо в підземних газосховищах недостатньо запасів палива. Зараз фахівці кажуть, що не вистачає не менше 10 млрд кубометрів газу.

 

У міністерстві енергетики сподіваються ліквідувати дефіцит європейським газом. Зокрема Словаччина, Угорщина й до останнього часу Польща щодня постачали Україні близько 32 млн кубометрів. Тож до початку опалювального сезону в підземні сховища планують закачати 17 мільярдів кубометрів газу. «Потужності того реверсу вони більші є на сьогоднішній день, це близько 27 млн з напрямку Словаччини і близько 14 млн м куб. - це з території Угорщини і Польщі», - заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан.

Ці ... Читать дальше »

Просмотров: 353 | Дата: 15.09.2014

Уряд України підписав угоду про купівлю 1 млн тонн південноафриканського вугілля, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

 

"Вони (бойовики - ІФ) розбомбили основні шахти, з яких ми постачали вугілля на українські ТЕС. Тому уряд уже уклав угоду на постачання 1 млн тонн вугілля з Південноафриканської республіки, перший корабель вантажать. Приватні компанії також закуповують вугілля. Ситуація місяць тому була дуже складною, зараз утримуємо баланс – це дуже складно, але робимо все можливе, щоб енергетичний сектор країни працював", - заявив він. А.Яценюк додав, що імпортне вугілля обходиться Україні дорожче за вітчизняне. "Це дорожче, довше. Але, з ... Читать дальше »

Просмотров: 401 | Дата: 15.09.2014

У липні Україна скоротила видобуток вугілля на 21,9% або на 1,6 млн тонн - до 5,6 млн тонн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

При цьому з початку року, в січні-липні, видобуток вугілля впала на 3,2% або на 1,5 млн тонн - до 46,3 млн. У тому числі за сім перших місяців Україна знизила видобуток коксівного вугілля на 9,6% або на 1,3 млн - до 12,4 млн тонн, у липні - на 26,7% або 686,3 тис. Тонн - до 1, 2 млн тонн. При цьому в січні-липні видобуток енергетичного вугілля скоротився на 0,6% або на 199,8 тис. - До 33,9 млн тонн, у липні - на 16,7% або 881,2 тис. - До 4,4 млн тонн. В той же час споживання вугілля за сім місяців виросло на 0,1% або 29 тис. - ... Читать дальше »

Просмотров: 403 | Дата: 15.09.2014

Україна шукає енергетичної незалежності від Росії і, слідом за газом, уряд планує диверсифікувати поставки ядерного палива на вітчизняних АЕС. «Росатом» на українському ринку може витіснити американська корпорація Westinghouse

Перші контракти з американцями почав укладати 2012-му році уряд Азарова-Арбузова. Згодом, 2013-го домовленості пролонгували. Зараз компанія Westinghouse готова постачати Україні більше ядерного палива. «Україна повинна бути відкритим, вільним ринком. Я думаю, що ми можемо бути цінними «Енергоатому». Ми постачаємо їм нові технології, досвід, для них вигідно і корисно мати двох постачальників. Якщо ми зможемо, ми розширимо поставки», - каже старший віце-президент компанії Westi ... Читать дальше »

Просмотров: 352 | Дата: 15.09.2014

Оператор газотранспортної системи Польщі Gaz System S.A. готовий відновити постачання газу в Україну через пункт "Германовичі" в заявлених клієнтом об'ємах, повідомляється на сайті компанії.

"Gaz System інформує, що газотранспортна система нині збалансована, а ситуація з постачанням газу зі східного напрямку постійно відстежується", - зазначено в повідомленні. Як повідомлялося, Польща була вимушена припинити постачання газу в Україну з 15:00 10 вересня через поведінку російської сторони. А саме, "Газпром" не виконав заявки Польщі на постачання газу за понеділок на 20%, за вівторок - на 24%, за середу - на 45%. Польським коридором Україна може отримувати до 4 млн куб. м газу на добу. 

Просмотров: 350 | Дата: 15.09.2014